Vælg en forfatter

Mine oversættelser

2006

Michael Dibdin

Tilbage til Bologna

Oversat fra: Engelsk


Kommentarer: En italiensk forretningsmand, som samtidig er ejeren af den lokale fodboldklub, bliver fundet død - stukket med en parmesankniv og skudt. Den erfarne efterforsker Aurelio Zen bliver sendt til Bologna for at følge efterforskningen af mordet, men de lokale politimyndigheder vil ikke rigtig lade ham deltage. Han løber ind i den ene mærkelige personage efter den anden - en storskrydende tv-kok, en verdensberømt professor og nogle fanatiske fodboldfans - men Zen kan ikke få hold på hverken efterforskningen eller sit privatliv, der mere eller mindre ligger i ruiner. En række tilfældigheder og en god portion held får dog efterhånden Zen ud af sin selvmedlidenhed og frem på banen.
  Ingen gemte tekster vedrørende denne bog
 

Håkan Nesser

Skyggerne og regnen

Oversat fra: Svensk


Kommentarer: Endnu en "enlig" Nesser-roman (selv om der er dem, der ser bogen som en del af en trilogi, som også omfatter "Kim Novak..." og "Piccadilly Circus ..."). En tæt og tændt baglæns udviklingshistorie, der understreger behovet for at have fortiden med for at kunne bemestre nutiden.
  Ingen gemte tekster vedrørende denne bog
 
 
2005

Michael Dibdin

Medusa

Oversat fra: Engelsk


Kommentarer: MEDUSA er niende bind i serien om den italienske politimand Aurelio Zen. Denne gang er scenen sat i de italienske alper. Zen lever en tilbagetrukket tilværelse i Lucca sammen med kæresten, Gemma, og får kun ligegyldige småopgaver tildelt. En enkelt i stakken viser sig dog at være værd at se nærmere på: Et lig er blevet fundet i en forladt militærtunnel i alperne - og det har tilsyneladende ligget der i mange, mange år. Sporene fører tilbage til 2. Verdenskrig, men der er helt tydeligt nogen, der ikke ønsker, at Zen skal følge disse spor frem til nutiden. Hvad han selvfølgelig indlader sig på at gøre alligevel med vanlig charme og elegance.
  Ingen gemte tekster vedrørende denne bog
 
 
2004

Håkan Nesser

Sagen G

Oversat fra: Svensk


Kommentarer: Et gammelt spørgsmål nager Van Veeteren: Hvem dræbte Barbara Clarissa Hennan? Eller snarere: Hvordan lykkedes det Jaan G. Hennan at slippe af sted med at dræbe hende? Det er femten år siden, og det er Van Veeterens eneste uopklarede sag. Først nu ser det ud til, at den nærmer sig sin opklaring, der dog ikke nødvendigvis bringer nogen forløsning for de involverede. Måske er der spørgsmål, der har bedst af at forblive ube­svarede?
  Ingen gemte tekster vedrørende denne bog
 

Håkan Nesser

Kære Agnes

Oversat fra: Svensk


Kommentarer: En raffineret roman om to meget forskellige kvinder, der engang stod hinanden meget nær. Agnes og Henny mødes efter tyve års adskillelse og genoptager kontakten via brev, og det viser sig, at deres venskab var fuldt af skævheder og blinde vinkler.
  Ingen gemte tekster vedrørende denne bog
 
372,133 Unikke besøg