I dag er det meget normalt, at virksomheder ikke længere investere i deres egne in-house IT afdelinger. Årsagen er, at det seneste årtis fremskridt med særligt nye muligheder for cloud-løsninger har giver forretningerne mulighed for at tænke i IT outsourcing og i stedet fokusere mere på deres egen kerneforretning. Der er nemlig ikke behov for interne IT eksperter eller servicemedarbejdere, når IT outsourcing kan tilbyde hjælp fra supportlinjer og fjernskriveborde hurtigere end eget personale kunne rykke ud.

Nutidens IT landskab er med andre ord godt for de mange firmaer, men hvad skal man som virksomhed lægge vægt på, når man går over til at benytte IT outsourcing?

Vælg en IT firma, som kan garantere jer følgende

Når du skal vælge dit IT firma, skal du være klar over, at der kan være stor forskel i niveauet af tilgængelighed hos de enkelte firmaer. Vi anbefaler derfor, at du gerne kigger mere lokalt, hvor du kan få den type nærvær og samarbejde, du har behov for.

Dernæst er det vigtigt, at du vælger en virksomhed, der kan sætte sig ind i den type hverdag, som i har i jeres forretning. Det gør det lettere at finde de perfekte løsninger, som er med til at understøtte hele den drift, som er central for jer.

Vær desuden sikker på, at der er en god service- og supportaftale med i den kontrakt, i ender med at indgå sammen. Det er vigtigt, at der altid er nogle, som kan hjælpe, hvis jeres IT driller og i sidder fastlåst i jeres forretning. Den slags må ikke ske i 2021.

Sørg desuden for, at i får en skalerbar aftale. Selvom i får en løsning, som bliver fastlagt ud fra jeres behov til både hardware og software, er det vigtigt at forstå, at de behov kan se helt anderledes ud om bare få måneder. Vær derfor sikker på, at jeres aftale kan opskaleres, så i f.eks. får jeres helt egen server, flere CPU’er, mere RAM elelr andet, der skal bruges til jeres IT krav. Tænk desuden altid fuld sikkerhed med ind i produktet, så der er backup til rådighed.