1. Få en uddannelse inden for datalogi

Det første skridt på vejen til at blive softwareingeniør er at få en uddannelse i datalogi fra et anerkendt universitet. Der findes mange gode uddannelser, men sørg for at lave din research og vælge den uddannelse, der bedst forbereder dig til en karriere som softwareingeniør.

2. Gennemfør et praktikophold

Et praktikophold er en god måde at få praktisk erfaring inden for software engineering på. Mange virksomheder tilbyder praktikophold til studerende, der er interesserede i at gøre karriere inden for dette område, så sørg for at undersøge, hvilke muligheder du har.

3. Bliv medlem af en faglig organisation

Der findes flere faglige organisationer for softwareingeniører, f.eks. Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) og Association for Computing Machinery (ACM). Hvis du melder dig ind i en af disse organisationer, kan du holde dig ajour med de seneste nyheder og udviklinger i branchen.

4. Få et job som softwareingeniør

Den bedste måde at lære om softwareudvikling på er at få et job i en relevant stilling. Der er mange stillinger på begynderniveau, så du skal ikke være bange for at starte i bunden og arbejde dig opad.

5. Deltag i konferencer og workshops

Konferencer og workshops er gode muligheder for at netværke med andre softwareingeniører og lære om nye tendenser og udviklinger inden for området. Sørg for at deltage i nogle af de store begivenheder, f.eks. den årlige ACM International Conference on Software Engineering (ICSE).

6. Læs bøger og artikler

Hold dig ajour med de seneste nyheder om softwareudvikling ved at læse bøger og artikler skrevet af eksperter på området. Et par gode titler omfatter “The Mythical Man-Month” af Frederick P. Brooks Jr. og “Design Patterns: Elements of Reusable Object-Oriented Software” af Gamma et al.

7. Bliv certificeret

Der findes flere certificeringsprogrammer for softwareingeniører, f.eks. Certified Software Development Professional (CSDP) fra IEEE Computer Society. Ved at blive certificeret kan du vise potentielle arbejdsgivere, at du har de færdigheder og den viden, der er nødvendig for jobbet.

8. Undervis andre

En af de bedste måder at lære på er at undervise andre . Det kan du gøre ved at skrive artikler eller blogindlæg om softwareudvikling eller endda ved at holde oplæg på konferencer og workshops.

9. Hold dig ajour med nye teknologier

Der udvikles hele tiden nye teknologier inden for softwareudvikling. For at holde dig ajour med de nyeste tendenser skal du sørge for at deltage i konferencer og læse bøger og artikler om den seneste udvikling.

10. Bliv involveret i open source-projekter

En anden god måde at lære om softwareudvikling på er at deltage i open source-projekter. Ved at bidrage til disse projekter kan du få værdifuld erfaring og viden om det indre arbejde i softwareudvikling.

1000 mbit bredbånd i dag.