Ordbøger vil der altid være brug for, men den tid hvor vi render rundt med en stor ordbog i skoletasken el. har en god gammel dansk ordbog stående i reolen på kontoret, er snart ved at være forbi. I stedet er ordbogen i dag en søgning på Google el. et opslag på en hjemmeside.

I denne artikel ser vi nærmere på to nye danske ordbøger der er 100% digitale og findes nettet til fri afbenyttelse – de er altså gratis at anvende.

Gratisordbog.dk – Ny danskordbog

Gratisordbog.dk er en gratis ordbog hvor du kan lave alvedens opslag. Den begrænser sig ikke kun til danske ord, men giver dig også lister over danske byer, dyr, navne osv.

Ordbogen har derfor mange formål og udvikler sig hele tiden, så du konstant kan lave bedre gratis ordbogsopslag.

Hvad rimer på? – Rimordbog

Hvad-rimer-på.dk er en rimordbog. Det er det eneste denne ordbog handler om. Står du derfor og skal skrive en festsang, et digt, et nyt hit el. andet, så er dette ordbogen for dig.

Det er ikke en traditionel rimordbog, men en ordbog der også hjælper dig med at være kreativ når du skal rime og finde skæve rimord ved at lege med udtalen af ord.

Udover at være en rimordbog, så udgives der også rim til inspiration på siden. Det betyder at du kan finde f.eks. børnerim, julerim og påskerim til dit påskebrev. Det er en ordbog med meget at byde på.

Det er samme udgivermedie der står bag begge ordbøger, og de er relativt nye på markedet. Derfor er det heller ikke usandsynligt at forvente nye ordbøger fra samme medie i den nærmeste fremtid, da der er et modent marked for gratis ordbøger.

Vi håber selvfølgelig at vi snart kan oplyse dig om nye og bedre gratis ordbøger, så du slipper for at bruge penge på de fysiske ordbøger.